Roben el fòssil descobert al jaciment de dinosaures de Coll de Nargó

El petit esquelet podria tenir uns 65 milions d'anys i un gran valor científic. Els especialistes encara no l'havien extret de la roca.

RedaccióActualitzat
Uns desconeguts han robat el fòssil trobat la setmana passada en un jaciment de dinosaures a Coll de Nargó, a l'Alt Urgell. Es tracta d'un petit esquelet de més de 65 milions d'anys que podria tenir un gran valor científic.

Aquests dies un equip d'especialistes, liderat per l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont, treballava per extreure de la roca les restes, que podrien ser d'un depredador o d'una cria de dinosaure. Els especialistes encara no l'havien extret de la roca quan divendres al matí es van trobar que havia desaparegut. Si fos realment així, la troballa es convertiria en una peça excepcional, ja que mai no s'havia trobat un esquelet complet de dinosaure en aquesta zona.

La peça, amb la pedra i l'escaiola que el cobria, pesa uns 100 quilos i els lladres la van extreure de la pedra dijous a la nit.

Els especialistes asseguren que els lladres difícilment es podran vendre el fòssil, ja que fora de l'àmbit científic encara no té valor, perquè encara s'ha d'investigar.

Els Mossos han obert una investigació per trobar els autors del robatori.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut