Barcelona

Montoro sobre el dèficit de Catalunya: "El 2%, mai. Ho reitero, del 2% ni parlar-ne"

El ministre d'Hisenda descarta que Catalunya tingui un objectiu de dèficit per a aquest any que arribi al 2%, com reclama la Generalitat, perquè, segons argumenta, no es poden tenir més números vermells que l'any passat. Tot i això, ha assegurat a Barcelona que hi haurà objectius de dèficit diferenciats per comunitats autònomes.

RedaccióActualitzat
El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, encara no ha concretat quin serà l'objectiu de dèficit per a Catalunya, però ha assegurat a Barcelona que hi haurà objectius de dèficit diferenciats per comunitats autònomes. Això sí, Montoro ha descartat que Catalunya tingui un objectiu de dèficit per aquest any que arribi al 2%, com reclama la Generalitat, perquè, segons argumenta, no es poden tenir més números vermells que l'any passat. El dèficit del 2012 va ser de l'1,96% del PIB.

"El 2%, mai. Ho reitero: del 2%, ni parlar-ne. Mai. És el més semblant al que hi havia. Per això és negatiu. És un procés de reducció i, per tant, els ritmes els anirem marcant junts", ha sentenciat, entre rialles.

D'altra banda, Montoro ha destacat que les comunitats autònomes han complert i fins i tot han superat els compromisos de reduir les empreses públiques. En el cas de Catalunya, ha dit, s'ha arribat al 73%, comptant-hi les entitats suprimides i les que estan en procés.

Montoro va ser aquest dilluns a Barcelona, a l'assemblea de la patronal Foment del Treball, i va coincidir amb el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, en un sopar amb empresaris.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut