Bilbao

El detingut per torturar una dona a Bilbao admet haver-ne matat una altra la setmana passada

El professor d'arts marcials ha confessat el crim, que va cometre la setmana passada, durant un interrogatori a la comissaria. La policia rastreja la ria de Bilbao, el domicili del detingut i l'abocador de la ciutat a la recerca de proves i altres restes humanes, com les que han trobat al gimnàs propietat de l'acusat. L'última víctima, una prostituta d'origen nigerià de 29 anys, continua ingressada en estat de coma.

RedaccióActualitzat
El professor d'arts marcials detingut a Bilbao acusat d'haver torturat una dona al seu gimnàs ha confessat la mort d'una dona la setmana passada. El detingut, Juan Carlos Aguilar, ha admès els fets durant un interrogatori a la comissaria de l'Ertzaintza. La policia ha trobat més restes òssies, suposadament humanes, a casa el detingut, com ja ha passat al gimnàs que regentava des de feia anys. L'última víctima del presumpte agressor, una prostituta d'origen nigerià de 29 anys, continua ingressada en estat de coma a l'Hospital de Basurto, de Bilbao.

La investigació se centra en les restes òssies que han trobat al gimnàs del detingut, dins de bosses de plàstic, i que podrien pertànyer a una o més víctimes. Els investigadors també rastregen la ria de Bilbao, el domicili del detingut i llocs com l'abocador de Bilbao o els contenidors pròxims als llocs que freqüentava, a la recerca d'altres restes o de proves relacionades amb aquest cas.

Submarinistes de la policia i els Bombers busquen a la ria de la capital biscaïna encara més restes que el detingut hauria llençat en bosses de plàstic. La hipòtesi dels agents és que l'individu, que no es va resistir a la detenció, hauria actuat sol. L'Ertzaintza ja ha advertit que la investigació serà llarga.

L'home, de 47 anys i mestre de Shao Lin, va ser detingut diumenge arran de la denúncia d'uns veïns. L'agressor hauria portat la dona fins al gimnàs a la força i, després de lligar-la pel coll, de peus i de mans, l'hauria torturat. Els crits de la noia van alertar els veïns de l'immoble, situat al centre de Bilbao, i l'Ertzaintza s'hi va presentar. Els agents van haver d'esbotzar la terra per poder-hi entrar i allà van trobar el presumpte agressor i la víctima, ja inconscient. Al mateix lloc dels fets se li van fer exercicis de reanimació durant mitja hora i ara la dona, que es diu Ada, està en coma.

La comunitat nigeriana de Bilbao s'ha concentrat a les portes del domicili del detingut per demanar que es faci justícia. Segons han explicat, la noia feia tres anys que era al País Basc i vivia a uns 300 metres de la casa del presumpte agressor.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut