París

Catalunya tindrà veu pròpia a la Unesco per un pacte amb el govern espanyol

El president Artur Mas firmarà a París un conveni pel qual Catalunya enviarà funcionaris propis a la Unesco per treballar en projectes d'aquest organisme de l'ONU al marge de la delegació espanyola.

RedaccióActualitzat
Catalunya tindrà veu pròpia a la Unesco per un pacte amb el govern espanyol. L'acord permetrà a Catalunya enviar funcionaris de la Generalitat a la Unesco per treballar en projectes d'aquest organisme de l'ONU que promou la col·laboració internacional en matèria cultural.

El president Artur Mas firmarà avui a París aquest conveni, que permetrà la col·laboració directa de Catalunya al marge de la delegació espanyola. No tindran caràcter permanent, però sí que permetrà una relació bilateral.

Un pas endavant

Mas ha dit que "és un pas endavant perquè Catalunya i el govern català puguin tenir una singularitat a dins de la Unesco. No és tot el que desitjaríem, perquè algun dia hauríem de tenir representació permanent aquí, però és molt més del que tenim en aquest moment. Podrem enviar delegats de la Generalitat perquè vinguin a fer estades a la Unesco".

El Quebec hi té actualment una delegació permanent, però vinculada amb la del Canadà.

L'agenda de Mas

Mas defensava a Paris el seu projecte sobiranista en llocs com la conferència global de la Unesco. A l'agenda del dia, el president hi ha tingut una entrevista amb la directora general de l'organisme, Irina Bokova, i també amb el president de la companyia ferroviària SNFC, Guillaume Pepy.

Finalment, però, s'ha suspès un sopar de treball amb el ministre de Defensa francès, Jean-Yves Le Drian, per un problema d'agenda. Le Drian arribava d'un viatge oficial de Singapur i no ha tingut temps de reunir-se amb Mas. De tota manera, el ministre, que també és president de la Conferència de Regions Perifèriques i Pesqueres i que és en qualitat d'aquest càrrec que es volia veure amb Mas, ha confirmat que més endavant es trobaran a Barcelona.

Artur Mas continua amb aquesta visita a París els seus contactes periòdics amb representants polítics europeus, com ja va fer a l'abril, quan es va entrevistar amb tres comissaris de la Unió. És el seu tercer viatge a l'estranger des que va ser reelegit, president el 25 de novembre de l'any passat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut