Bárcenas surt de l'Audiència Nacional.
Bárcenas surt d'una compareixença davant del jutge Pablo Ruz. (Foto: EFE)
Madrid

L'Audiència Nacional ordena el bloqueig dels comptes de Luis Bárcenas a Suïssa

El tribunal ha donat l'ordre en resposta a una petició del PSPV, que el jutge instructor va rebutjar però que l'Audiència vol ara que es dugui a terme "amb la major brevetat possible" tenint en compte la fase en què es troba la investigació.

RedaccióActualitzat
L'Audiència Nacional ha ordenat al jutge instructor del "cas Gürtel", Pablo Ruz, que demani a Suïssa el bloqueig de tots els comptes vinculats a l'extresorer del PP Luis Bárcenas. El bloqueig afectarà tant els que van al seu nom com els d'alguna empresa relacionada amb Bárcenas.

El tribunal ha donat l'ordre en resposta a una petició del Partit Socialista del País Valencià, que el jutge instructor va rebutjar però que l'Audiència vol ara que es dugui a terme "amb la major brevetat possible" tenint en compte la fase en què es troba de la investigació.

L'Audiència ha ordenat també demanar a Suïssa tota la informació sobre els moviments que l'extresorer popular va fer a Suïssa en un compte a nom de "Luis F.". La Fiscalia Anticorrupció va preguntar a Bárcenas, quan va declarar davant del jutge, per Luis Fraga, nebot del fundador del PP, Manuel Fraga, i amic de l'extresorer.

En el seu moment, el jutge Ruz va rebutjar la petició dels socialistes valencians, que exerceixen l'acusació popular en el cas, amb l'argument que el país helvètic ja havia bloquejat els comptes oportuns "d'acord amb la seva legislació". Ruz  va ordenar bloquejar els comptes de Bárcenas i el seu apoderat, Iván Yáñez, però la sala que ara s'ha pronunciat creu que només va reclamar la congelació dels comptes de Yáñez i no de l'extresorer.

Els magistrats Ángela Murillo, Carmen Paloma i Juan Francisco Martel retreuen a Ruz que no especifiqués quines entitats bancàries van procedir al bloqueig ni qui eren els titulars dels comptes intervinguts.

El tribunal vol que el bloqueig s'estengui als bancs Dresdner Bank i Lombart Odier i als comptes de les empreses Tesedul SA o Fundació Sinequanon.

Bárcenas va arribar a tenir 38 milions d'euros en comptes a Suïssa. Segons ell, va acumular aquests diners gràcies a la bona marxa dels negocis que tenia.
Anar al contingut