Tunis

Amina seguirà a la presó preventiva en ser acusada ara de "profanació"

La nova imputació ha tingut lloc el mateix dia que Amina Tyler ha estat jutjada pel delicte de possessió d'un aerosol defensiu antiviolació. Abans del judici, tres integrants del moviment feminista Femen han estat detingudes per mostrar els pits mentre reclamaven l'alliberament d'Amina Tyler davant del Palau de Justícia de Tunis.

RedaccióActualitzat
La feminista tunisiana Amina Tyler, detinguda des del dia 19 a Kairouan, continuarà en presó preventiva després d'haver estat imputada per la fiscalia per "profanació de l'espai sagrat d'un cementiri", ha informat la seva advocada Boshra Bel Hach Mamida. La jove tunisiana, membre del grup feminista Femen, que va saltar a la fama per posar en "topless" a Facebook per cridar l'atenció sobre la situació de la dona al seu país, podria enfrontar-se a dos anys de presó si fos trobada culpable de profanar un espai sagrat.

La nova imputació ha tingut lloc el mateix dia que Amina Tyler ha estat jutjada pel delicte de possessió d'un aerosol defensiu antiviolació. Amina va ser detinguda en la quarta ciutat sagrada de l'islam durant uns enfrontaments entre radicals islàmics i la policia després d'una manifestació que el govern no havia autoritzat.

Abans del judici, tres integrants del moviment feminista Femen han estat detingudes per mostrar els pits mentre reclamaven l'alliberament d'Amina Tyler davant el Palau de Justícia de Tunis.

Els advocats d'Amina, de 19 anys, han explicat que l'acusació era per "possessió de material inflamable" i que la podrien condemnar a sis mesos de presó. Tot i això, tampoc no descartaven que l'acabessin acusant d'atemptar contra un espai sagrat, com finalment ha passat. La fiscalia ha fet aquesta acusació ja que, abans de ser detinguda, durant unes protestes al carrer, Amina va fer una pintada sobre el mur d'un cementiri.

El procés és seguit amb interès al país i fora de les seves fronteres perquè es considera que posa a prova la justícia d'un país ara governat per islamistes.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut