Madrid

Aznar deixa clar que no va "contra ningú" sinó que està "amb els espanyols"

L'expresident del govern espanyol ha presentat al Congrés dels Diputats una sèrie de biografies de figures polítiques liberals editades per la fundació FAES. Cap ministre ni president autonòmic del PP ha assistit a l'acte d'Aznar, la setmana següent que demanés al govern de Mariano Rajoy que abaixés els impostos, critiqués l'incompliment del programa electoral del PP i no descartés tornar a la política.

RedaccióActualitzat
L'expresident del govern espanyol José María Aznar ha volgut deixar clar que no està "contra ningú", sinó que està "amb els espanyols"; "no més que ningú, però tant com el que més", en referència a la polèmica creada la setmana passada per les seves crítiques al govern de Mariano Rajoy.

Aznar ha defensat la plena legitimitat de l'executiu de Rajoy, expressada a les urnes al novembre del 2011, i ha apuntat que els espanyols li han fet un "mandat inequívoc" a favor de la unitat, la reforma i la modernització d'Espanya. L'expresident del govern creu que hi ha una majoria política i social que "comparteix la voluntat de recuperar un rumb d'èxit". Amb aquest objectiu, Aznar ha dit que sempre és un encert confiar en els espanyols i convocar-los a "un projecte nacional ampli i profund".

Davant d'això, hi ha contraposat el govern de José Luis Rodríguez Zapatero, que creu que va interrompre el procés de transformació que havia viscut Espanya des de la transició, amb unes conseqüències "devastadores", arrossegant Espanya "a la crisi més greu de la seva història democràtica".

Cap membre del govern espanyol acudeix a l'acte

Cap ministre ni president autonòmic del PP ha assistit a l'acte d'Aznar al Congrés dels Diputats, on presentava una sèrie de biografies polítiques liberals editades per la fundació FAES. Prop d'una setmana després que Aznar demanés al govern de Mariano Rajoy que abaixés els impostos, critiqués l'incompliment del programa electoral del PP i no descartés tornar a la política, l'expresident no ha volgut fer declaracions als periodistes quan ha arribat a la cambra baixa.

A l'acte de l'edifici de la Carrera de San Jerónimo hi havia alguns dels col·laboradors més estrets d'Aznar durant la seva etapa a La Moncloa i diputats tant d'aquesta legislatura com de les anteriors. Però els màxims representants del govern espanyol han estat el secretari d'Estat de Relacions amb les Corts, Luis Ayllón, i el secretari d'Estat de Comerç, Jaime García Legaz, que abans d'ocupar aquest càrrec era secretari general de la FAES.

Ni la secretària general del partit, María Dolores de Cospedal, ni cap dels tres vicesecretaris (Carlos Floriano, Esteban González Pons i Javier Arenas) han assistit a l'acte. Sí que hi eren, en canvi, el portaveu del grup popular, Alfonso Alonso, i el president del Congrés, Jesús Posada. Precisament Posada va ser un dels dirigents del PP que van rebutjar amb més èmfasi una hipotètica tornada d'Aznar a la política.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut