Malala Yousafzai, quan era a l'hospital. (Foto: ACN)
El seu cas va fer la volta al món. (Foto: ACN)
Barcelona

Malala Yousafzai, la noia que va gosar plantar cara als talibans

L'any passat, els talibans li van disparar un tret al cap i un altre al coll per haver denunciat des d'un blog de la BBC que les nenes no podien anar a l'escola des que els talibans controlaven la vall del riu Swat.

RedaccióActualitzat
Malala Yousafzai és una adolescent pakistanesa de 15 anys. Quan només en tenia 13, va començar a escriure un blog per a la BBC, on denunciava que, com ella, les nenes del nord-oest del seu país no podien anar a l'escola des que els talibans van aconseguir el control de la vall del riu Swat. Aquest activisme li va comportar greus problemes. El pitjor de tots, l'octubre de l'any passat, quan els talibans li van disparar un tret al cap i un altre al coll quan sortia d'una escola de Mingora, on s'havia desplaçat per poder anar precisament a l'escola. La van intervenir quirúrgicament i va ser traslladada a Londres per a la seva recuperació. Després de ser sotmesa a una dura rehabilitació i a una cirurgia reconstructora, va rebre l'alta tot just al gener.

El seu cas va donar la volta al món. No és l'única víctima de la intransigència integrista, però ella i el seu incansable somriure s'han convertit en un referent per als 66 milions de nenes que, segons la Unesco, no poden anar a l'escola.

Tot i les dificultats, la Malala s'ha recuperat i estudia al Regne Unit perquè continua amenaçada al seu país.
Anar al contingut