Madrid

Aznar no descarta tornar a la política: "Compliré amb la meva responsabilitat, la meva consciència, el meu partit i el meu país"

En una entrevista a Antena 3, l'expresident del govern espanyol deixa oberta la porta a tornar a la primera línia política, evita donar suport a Mariano Rajoy i alerta d'enfrontaments a Catalunya. Aznar també ha negat haver cobrat sobresous del PP ni de la "trama Gürtel".

RedaccióActualitzat
L'expresident del govern espanyol José María Aznar no ha tancat la porta a un possible retorn a la política activa quan li han preguntat en dues ocasions sobre aquesta qüestió, arran d'un document de Wikileaks on es recollien unes declaracions seves en què deia que potser "hauria de tornar a la política" si veu Espanya "desesperada".

En una entrevista a Antena 3, Aznar ha insinuat aquesta tornada a primera línia: "compliré amb la meva responsabilitat, la meva consciència, el meu partit i el meu país amb totes les conseqüències". És la primera vegada que l'actual president de la FAES, en unes manifestacions públiques, deixa oberta aquesta possibilitat des que va abandonar la Moncloa, l'any 2004.

L'expresident també ha revelat que parla poc amb l'actual president del govern, Mariano Rajoy: només una conversa tranquil·la al llarg de l'any i mig que el seu successor al capdavant del PP és a la Moncloa. Aznar ha dit que es troba com milions de votants populars, als quals els agradaria veure "objectius històrics renovats", un "projecte polític clar" i "una acció política decidida a favor d'aquest projecte".

Sobre si tornaria a apostar actualment per Mariano Rajoy com el seu successor, l'expresident ha declinat mostrar el seu suport al líder del PP i ha dit que "no té utilitat" fer-se actualment aquesta pregunta perquè Rajoy és president del govern. A continuació, ha afirmat que "mai" es "penedeix" de les decisions que ha pres.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut