Imatge d'arxiu del "Fortuna" navegant.
El rei va prescindir del "Fortuna" aquest estiu. (Foto: EFE)
Madrid

El rei renuncia a l'ús del "Fortuna" i posa el iot a disposició de l'Estat

El rei Joan Carles ha renunciat a l'ús del iot i l'ha posat a disposició de l'Estat. Patrimoni Nacional va rebre l'embarcació per a ús de la família reial l'any 2000, com a regal de la Fundació Turística i Cultural de les Illes Balears.

RedaccióActualitzat
El rei Joan Carles ha renunciat a l'ús del "Fortuna" i ha posat el iot, que va rebre en donatiu fa 12 anys, a disposició de l'Estat. El "Fortuna", que en el seu moment va costar uns 3.000 milions de pessetes (18 milions d'euros), va ser un regal d'un grup d'empresaris balears, juntament amb el govern de les Illes, a Patrimoni Nacional, per a la família reial.
 
Ara, la Casa del Rei s'ha adreçat a aquest organisme per demanar-los que comencin els tràmits de "desafectació" de l'embarcació.
 
El iot es va construir el 1997 i el rei hi ha navegat cada vegada menys. De fet, l'any passat, el "Fortuna" només va sortir a mar unes hores.

L'embarcació va ser un regal de la Fundació Turística i Cultural de les Illes Balears, que tenia entre els seus patrons els màxims responsables de Sol Meliá, Barceló, Globalia, la Caixa i la caixa d'estalvis de les Balears, Sa Nostra.
Anar al contingut