El president del govern espanyol, Mariano Rajoy. (Foto: EFE)
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy. (Foto: EFE)
Madrid

Rajoy demana als seus barons "seny i generositat" per pactar un dèficit asimètric

El president del govern espanyol ha instat les comunitats autònomes -la majoria governades pel PP- a no tirar-se "els trastos pel cap" davant la possibilitat que es pactin objectius de dèficit asimètrics, com ha demanat Catalunya. Rajoy ha afirmat que vol arribar a acords amb tothom i, per aconseguir-ho, cal "intel·ligència i grandesa".

RedaccióActualitzat
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha reclamat a totes les comunitats autònomes -la majoria governades pel PP- "generositat, seny i sentit comú" davant la possibilitat que es pactin objectius de dèficit asimètrics, en funció de la seva situació i necessitats. Catalunya reclama un mínim del 2,1%, però, segons Rajoy, el president de la Generalitat, Artur Mas, no li va esmentar cap xifra quan tots dos es van trobar divendres passat. "A mi no em va parlar de números. Això requereix sensatesa, sentit comú i no tirar-nos els trastos pel cap perquè no serveix de res." 

Rajoy ha posat èmfasi que l'acord s'ha d'adoptar en el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) i que, encara que "el govern hi té l'última paraula", el seu desig seria arribar a un acord amb totes les comunitats autònomes i, per això, cal "intel·ligència i grandesa".

El cap de l'executiu ha recordat que l'objectiu de dèficit per a Espanya el 2013 encara està pendent que la Comissió Europea i el Consell Europeu aprovin el programa del govern espanyol. "No sembla raonable" fer res abans de tenir la "certesa absoluta", ha afegit Rajoy, que espera que Europa admeti el 6,3% per a Espanya.

Mariano Rajoy ha fet aquestes declaracions en la roda de premsa després de la reunió amb el primer ministre de Portugal, Pedro Passos Coelho, a Madrid.
Anar al contingut