Ariel Castro i els seus germans, Pedro i Onil.
Ariel Castro i els seus germans, Pedro i Onil.
Ohio

Acusen de segrest i violació el principal sospitós de retenir durant 10 anys tres dones a Cleveland

Es tracta d'Ariel Castro, el propietari de la casa on durant deu anys Amanda Berry, Gina DeJesus i Michelle Knight van estar retingudes i el presumpte responsable del segrest. Les autoritats van detenir també els seus dos germans, però no tenen proves per presentar-hi càrrecs.

RedaccióActualitzat
Ariel Castro, el principal sospitós del segrest de tres joves a Cleveland durant gairebé una dècada i propietari de la casa on van ser trobades, afrontarà quatre càrrecs per segrest i 3 per violació, segons ha indicat el fiscal assistent de Cleveland, Victor Pérez.

Contra els altres dos germans d'Ariel Castro, que també estan detinguts, no s'han presentat de moment càrrecs.
"No tenim cap evidència que ens porti a creure que ells hi estaven involucrats o tenien coneixement" del segrest, ha assegurat el cap adjunt de policia de Cleveland, Ed Tomba. Segons ha explicat, les tres noies no van sortir de la propietat de Castro durant els gairebé deu anys de captiveri i "només en dues ocasions" van arribar fins el garatge de la residència "disfressades". A més, ha explicat que les joves havien estat retingudes en habitacions "separades", tot i que a causa del prolongat temps de reclusió van estar en contacte en diverses ocasions.

Mitjans locals de Cleveland van assegurar que les noies havien quedat embarassades en diverses ocasions i havien avortat a conseqüències de les pallisses que els donava Ariel Castro. La policia no ho ha volgut confirmar.


Gina DeJesus, Amanda Berry i la filla de sis anys que va tenir durant el captiveri han tornat aquest dimecres a casa seva. L'altra noia, Michelle Knight, està a l'hospital per ser tractada dels problemes mentals que ja patia abans del seu segrest i que s'haurien agreujat per les dures condicions en què vivia.
Anar al contingut