Ester Quintana sortint de la Ciutat de la Justícia acompanyada de Laia Mestres, una de les seves advocades.
Esther Quintana sortint de la Ciutat de la Justícia. (Foto: ACN)
Barcelona

Dos mossos declaren sobre el "cas Quintana" que volien escriure "detonacions" i no "ús de pilotes" a l'atestat

Els dos mossos d'esquadra que van escriure "l'ús de pilotes" en el seu atestat dels incidents durant la manifestació de 14-N a Barcelona se'n desdiuen ara i expliquen al jutge que volien posar el terme "detonacions". L'episodi a què es refereixen va passar poc abans que Ester Quintana perdés un ull presumptament per l'impacte d'una pilota de goma.

RedaccióActualitzat
Novetats en el cas d'Ester Quintana, la dona que va perdre un ull durant la manifestació del 14-N a Barcelona. Els dos mossos d'esquadra que van escriure les paraules "l'ús de pilotes" en el seu atestat dels incidents ara se'n desdiuen i declaren davant el jutge que volien anotar el terme "detonacions".

Fonts judicials han indicat a Catalunya Informació que, tant el sergent com l'agent que van firmar l'informe han assegurat que no van veure que es fessin servir pilotes de goma, si bé han admès que van veure els antiavalots amb l'arma llarga amb què es disparen salves o pilotes. A l'atestat sobre els incidents de Via Laietana de dos quarts de nou d'aquell dia, els mossos van apuntar que els antiavalots havien fet servir pilotes per dispersar els concentrats, però aquest dimecres han dit que van ser detonacions i que es van equivocar a l'hora de posar-ho per escrit.

Tot plegat va passar poc abans que Ester Quintana resultés ferida a la cruïlla entre el Passeig de Gràcia i la Gran Via. La dona manté que va perdre l'ull per l'impacte d'una pilota de goma. Els informes mèdics avalen aquesta tesi.
Anar al contingut