Enrico Letta i François Hollande, aquest dimecres a l'Elisi. (Foto: Reuters)
Enrico Letta i François Hollande, aquest dimecres a l'Elisi. (Foto: Reuters)
París

Letta i Hollande coincideixen a defensar una aposta pel creixement i la unió bancària europea

L'endemà de la seva trobada amb Angela Merkel, el primer ministre italià ha continuat la seva gira a l'Elisi. Els líders italià i francès han coincidit en el fet que cal estimular el creixement i han donat suport a la unió bancària, en un missatge dirigit a Berlin.

RedaccióActualitzat
El nou primer ministre italià, Enrico Letta, s'ha reunit aquest dimecres per primera vegada amb el president francès, François Hollande. L'endemà de la seva trobada amb Angela Merkel, Letta ha continuat la seva gira a l'Elisi. Els líders italià i francès han coincidit en el fet que cal estimular el creixement i han donat suport a la unió bancària, en un missatge dirigit a Berlin.

Letta ha insistit que la resposta al "desafiament" que es planteja a la Unió Europea passa per estimular el creixement. A més, ha assegurat que "no es pot perdre temps" en l'aplicació dels acords europeus que donen suport a la creació d'aquesta unió bancària. En aquest sentit, Hollande ha augurat que en el Consell Europeu del proper mes de juny els líders comunitaris hauran  d'oferir "senyals clars en suport al creixement, mitjançant la coordinació de polítiques econòmiques".

Els dos mandataris reclamen que aquesta unió bancària actuï com un pilar sobre el qual s'afianci el creixement econòmic, que es presenta com una opció indispensable per a esmorteir les conseqüències dramàtiques de l'increment de l'atur, especialment entre els joves. Per Hollande, els estats europeus han d'arribar a la unió bancària seguint "el calendari previst" i ha apuntat que les mesures a favor del creixement "tindran a veure amb la realitat".

Hollande també ha fet una crida a arribar a "compromisos indispensables" amb Alemanya per tal d'assolir objecitus comuns a tota la Unió i, sense anomenar explícitament Berlín, ha demanat que els països amb excedents a les seves balances estimulin amb la seva demanda interna el creixement dels seus socis.
Anar al contingut