Madrid

La inflació interanual cau un punt i se situa en l'1,4% a l'abril

Si es confirma aquesta xifra avançada per l'INE, els preus se situaran al mateix nivell que el març del 2010. En un mes, de març a abril, els preus han pujat 4 dècimes. La baixada del preu de l'electricitat i dels carburants i lubricants ha influït en aquest descens.

RedaccióActualitzat
La inlfació interanual ha caigut un punt i s'ha situat en l'1,4% a l'abril, de manera que els preus estan al mateix nivell que el març del 2010, segons les dades avançades de l'índex de preus de consum (IPC) publicades per l'INE, l'Institut Nacional d'Estadística. En un mes, de març a abril, els preus han pujat 4 dècimes. La baixada del preu de l'electricitat i dels carburants i lubricants ha influït en aquest descens. Es tracta d'un indicador avançat; la dada definitiva se sabrà el 14 de maig.

L'INE també ha avançat l'IPC harmonitzat, que mesura l'evolució dels preus amb el mateix mètode a tots els països de la zona euro. Segons aquest càlcul, la inflació interanual s'ha situat en l'1,5%. Si es confirma, suposarà 1,1 punts menys que el mes anterior.

Des de l'octubre del 2012, quan l'IPC es va situar en el 3,5%, la pujada s'ha alentit fins a arribar al 2,4% al març d'aquest any.
Anar al contingut