Luis Bárcenas, a la sortida de l'Audiència Nacional en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
Luis Bárcenas, a la sortida de l'Audiència Nacional en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
Madrid

La policia determina que Luis Bárcenas és l'autor dels papers que se li atribueixen

L'informe pericial cal·ligràfic entregat al jutge Pablo Ruz determina que els números i lletres dels papers sobre una presumpta comptabilitat B del PP corresponen efectivament a l'extresorer del partit.

RedaccióActualitzat
L'informe pericial cal·ligràfic que la policia espanyola ha entregat al jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz ha determinat que els números i lletres dels anomenats "papers de Bárcenas" sobre la presumpta comptabilitat opaca del PP corresponen efectivament a l'extresorer del partit, Luis Bárcenas.

La Secció de Documentoscòpia de la Unitat Central de Criminalística de la Comissaria General de Policia ha arribat a aquesta conclusió, amb les "reserves pròpies d'haver analitzat fotocòpies". Els pèrits han confrontat els papers amb les declaracions de béns de Bárcenas que va efectuar els anys 2004 i 2008 al Senat, els documents de la comissió rogatòria de Suïssa i el cos d'escriptura que va fer a la Fiscalia Anticorrupció. El que no ha estat possible és determinar l'autoria de les signatures que hi ha als documents.

Els papers de Bárcenas van publicar-se el 31 de gener passat al diari "El País" i revelarien una suposada comptabilitat B del Partit Popular. L'extresorer del PP ha negat en diverses ocasions ser l'autor d'aquests documents, fins i tot en la seva declaració davant la Fiscalia Anticorrupció. En canvi, quan va ser cridat a fer-ho en la causa oberta pel jutge Ruz es va negar a sotmetre's a l'interrogatori.
Anar al contingut