Barcelona

Mas admet que negocia amb el govern de l'Estat i amb el PSOE una millora del finançament de Catalunya

Després d'admetre que negocia amb el govern de l'Estat i amb el PSOE una millora del finançament, el president ha instat el PSC a fer pedagogia entre els socialistes espanyols per obtenir millores substancials i forçar el PSOE a tenir una posició més favorable als interessos catalans.

RedaccióActualitzat
El president Artur Mas ha admès que negocia amb el govern de l'Estat i amb el PSOE una millora del finançament de Catalunya i ha instat el PSC a fer pedagogia entre els socialistes espanyols per obtenir millores substancials i forçar el PSOE a tenir una posició més favorable als interessos catalans. I és que, segons ha reconegut a la sessió de control al president al Parlament, ha detectat que Andalusia "defensa uns interessos contraris als de Catalunya".

Sense entrar en detalls, Mas ha respost al líder dels socialistes Pere Navarro, el qual li ha preguntat si l'executiu negociava el nou finançament per a Catalunya, que el govern "és clar que està parlant del finançament autonòmic". Ara bé, ha recordat a Navarro que aquesta qüestió ja es va abordar a la reunió que va mantenir amb ell mateix i amb el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba. "Veurem quin resultat tindran aquestes converses i quina posició tindrà el PSOE a nivell estatal sobre el finançament i si és o no favorable a Catalunya", ha reconegut Mas.

En la mateixa línia, Mas ha manifestat: "M'agradaria saber quina és la posició de la Junta d'Andalusia sobre aquest tema, perquè quan he parlat amb José Antonio Griñán -president d'Andalusia i del PSOE- resulta que els interessos són molt oposats als de Catalunya". Ara s'ha de negociar el finançament aquest any per al conjunt de les comunitats autònomes.

Sigui com sigui, el president ha reclamat als socialistes catalans que revelin "cap a on s'inclinarà la balança", amb el desig, ha dit, que sigui un sistema de finançament per a Catalunya "millor del que va fer el PSC quan governava".

Mas diu que tenen una interlocució més bona amb alguns ministeris que amb el PPC

El president ha acusat el PPC d'estar-se "especialitzant en la bronca permanent" i ha arribat a assegurar que "fins i tot tenim una interlocució més bona amb alguns ministeris del govern espanyol que amb el grup del Partit Popular a Catalunya, que ja és dir".

La líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, abans, li ha etzibat: "Recuperi el seny, senyor Mas, perquè les seves metàfores marines, el seu rumb, és un rumb de col·lisió i ahir se'ns va posar poeta, senyor Mas. i ara resulta que Catalunya és una rosa. Doncs miri, la rosa deu ser Catalunya però el seu govern comença a ser les espines d'aquesta rosa."

Mas també ha assegurat que s'està treballant amb discreció en la creació d'un futur banc català.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut