Rescaten un centenar de persones en vida d'entre la runa a Bangla Desh.
Rescaten un centenar de persones en vida d'entre la runa a Bangla Desh.
Dacca

Almenys 110 morts i centenars de ferits en ensorrar-se un edifici a Bangla Desh

L'immoble, de vuit plantes, s'ha ensorrat a primera hora i ha causat la mort d'almenys 110 persones. Bombers i militars han pogut rescatar un centenar de persones de sota la runa i continuen buscant més supervivents. Veïns de la zona asseguren que a l'interior de l'edifici hi havia centenars de persones. La policia del país ha acusat els propietaris de les fàbriques d'ignorar les esquerdes que van aparèixer dimarts a l'edifici.

RedaccióActualitzat
Almenys 110 persones han mort i centenars de persones han quedat ferides en ensorrar-se un edifici als afores de Dacca, la capital de Bangla Desh. Es tracta d'un immoble de vuit plantes que s'ha ensorrat a primera hora del matí a Savar, 24 quilòmetres al nord-oest de Dacca. Segons el diari "The Daily Star", els ferits serien 600.

Els bombers, la policia i el personal militar han rescatat unes 150 persones d'entre les runes i continuen buscant més supervivents. Veïns de la zona asseguren que a l'interior de l'edifici hi havia centenars de persones. Els ferits, per la seva banda, han estat traslladats a diversos hospitals de la zona.

La majoria de víctimes són obrers, ja que el Rana Plaza és un edifici comercial de vuit plantes on hi ha diversos tallers tèxtils, un centre comercial i un banc.

El director de la Policia Industrial, Mostafizur Rahman, ha acusat els propietaris de les fàbriques d'ignorar les esquerdes que van aparèixer dimarts a l'edifici. Rahman ha dit que la policia "va demanar als amos de les fàbriques que paralitzessin les operacions", però no els van fer cas.

Alguns dels ferits també han assenyalat els responsables de les fàbriques: "Cap de nosaltres volia entrar a l'edifici avui, però els nostres caps ens hi han forçat", ha dit Nurul Islam al portal de notícies Bdnews24.com.

La dura situació de les fàbriques al país

Aquesta tragèdia arriba cinc mesos després d'un incendi en una fàbrica que produïa per a empreses occidentals, on van morir 121 persones. De fet, les condicions laborals i la falta de seguretat han generat moltes crítiques contra les autoritats del país asiàtic i les multinacionals que hi operen.

El 2006, 61 persones van morir i 86 més van quedar ferides a esfondrar-se un edifici de nou pisos al mateix municipi de Savar. Els darrers anys hi ha hagut diverses manifestacions dels treballadors del sector reclamant una millora dels sous.
Anar al contingut