Les imatges mostren un home amb i sense motxilla i la direcció de la seva mirada.
Les imatges mostren un home amb i sense motxilla i la direcció de la seva mirada.
Boston

Un blog intenta trobar sospitosos de l'atemptat de Boston

El web 4chan ThinkTank compta amb 57 imatges i ha tingut més de dos milions de visites en les primeres 23 hores. Els internautes assenyalen persones que apareixen amb i sense motxilla en diferents moments de la marató.

Victòria MiróActualitzat
Mentre la policia i l'FBI continuen la investigació per trobar els responsables de l'atemptat a la marató de Boston, els internautes han decidit mobilitzar-se per compartir imatges i ajudar en la recerca dels autors de l'atemptat. Usant el poder de la xarxa han creat una galeria de fotos, "4chan ThinkTank", on han aplegat 57 imatges en que s'assenyala diversos individus que els semblen sospitosos.

El lloc, que ha tingut més de 2 milions de visites en les primeres 23 hores, està allotjat dins de la web de fotos Imgur, i el seu nom, 4chan ThinkTank fa al·lusió, d'una banda, al popular fòrum d'internet 4chan i, de l'altra, al concepte de "think tank', un grup d'experts que es dediquen a aportar idees sobre la seva especialitat.

Els internautes han volgut aprofitar que la cursa era un esdeveniment multitudinari que va congregar una gentada carregada amb tota mena de dispositius per agafar imatges dels corredors per aplegar imatges que poguessin ajudar a trobar les persones que van col·locar les bombes a prop de la línia d'arribada de la marató. Per això, han penjat imatges que els semblen significatives, i s'han dedicat a comparar-les. D'aquesta manera han trobat diferents homes que pensen que són sospitosos, ja sigui per la seva conducta o per la seva vestimenta.

Un dels individus que consideren sospitós, per exemple, és un home que du una motxilla que s'assembla a la que les autoritats van dir que havia amagat una de les bombes. Es tracta d'un home blanc, que du la motxilla penjada del braç. Una altra de les persones que també han aixecat les sospites dels usuaris és un noi més jove, de pell fosca, que apareix primer amb motxilla i després sense, amb la mirada distreta en una imatge en què tothom està seguint la cursa.

El tabloide nord-americà "New York Post" ha publicat aquesta imatge i ha assegurat que els investigadors l'estan fent circular per poder identificar les dues persones que hi apareixen. Un dels nois, però, ha desmentit per Facebook tenir res a veure amb els atacs, segons ha informat el portal Gawker, que l'identifica com un estudiant atleta.

No és l'única iniciativa que s'ha fet d'aquest estil. L'altra, dins de Reddit, és findbostonbombers, on els usuaris també es dediquen a intercanviar-se informació sobre el cas.

Tres dies després de les explosions ningú n'ha reivindicat l'autoria ni s'ha fet cap detingut, malgrat que aquest dimarts durant unes hores algun mitjà de comunicació ho va donar per fet. Per això, el clam de justícia creix amb el pas de les hores, alhora que va en augment l'angoixa perquè les pistes s'esvaeixin.
Anar al contingut