El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro.
El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro.
Madrid

Montoro estudia un sostre de dèficit per a Catalunya del voltant del 2%

El govern espanyol preveu que Brussel·les relaxi el límit de dèficit per a l'Estat fins al 6% en les pròximes setmanes. Si això passa, l'executiu de Rajoy permetria passar del sostre del 0,7% actual a l'1,8 o l'1,9%, segons apunten diversos diaris. Catalunya aniria de la mà amb el País Valencià, Múrcia i les Balears.

RedaccióActualitzat
El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, podria incrementar el sostre de dèficit fins al voltant del 2% per a Catalunya. Segons afirmen diverses informacions periodístiques, el govern espanyol preveu que, dins de les pròximes setmanes, Brussel·les relaxi el límit de dèficit per a l'Estat fins al 6%. Si això passa, l'executiu de Rajoy permetria que Catalunya passés del 0,7% de dèficit actual a l'1,8 o l'1,9%.

Aquesta mesura també s'aplicaria al País Valencià, Múrcia i les Balears, comunitats que també han demanat a Madrid ampliar el sostre de dèficit. Si s'acomplís aquesta previsió, Catalunya hauria de fer unes retallades d'uns 2.400 milions d'euros per ajustar-se als límits del dèficit.

En unes declaracions des de Washington, el conseller Mas-Colell ha manifestat que la música que arriba des del Ministeri d'Hisenda el satisfà una mica més tot i que seguiria comportant una retallada dolorosa pel 2013.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut