Dolors Camats i Joan Herrera.
Dolors Camats i Joan Herrera són els nous líders del partit (Foto: ACN).
Barcelona

Herrera i Camats aconsegueixen el 96,8% dels vots de la militància a les eleccions primàries

Joan Herrera i Dolors Camats dirigiran la copresidència d'ICV i lideraran la desena Assemblea Nacional del partit del 19, 20 i 21 d'abril a Viladecans (Baix Llobregat). Allà es votarà una nova direcció i el full de ruta per als pròxims quatre anys.

RedaccióActualitzat
Joan Herrera i Dolors Camats dirigiran la copresidència d'ICV amb el 96,8% dels vots de militants i simpatitzants, i lideraran la desena Assemblea Nacional del partit el 19, 20 i 21 d'abril a Viladecans (Baix Llobregat). Allà es votarà una nova direcció i el full de ruta per als pròxims quatre anys.

Pel secretari d'Organització de la formació, Lluís Moreno, aquest resultat "demostra de manera clara i contundent el lideratge consolidat d'Herrera i Camats dins l'organització" i és un reconeixement a la trajectòria "política, institucional i humana" dels nous copresidents. "En el context actual fan falta lideratges col·lectius", ha destacat.

La votació

Un 1,2% dels votants s'ha mostrat contrari a l'única candidatura presentada i el 2% ha votat en blanc. L'any 2008, Joan Saura va obtenir el 83,7% dels sufragis.

El 34,1% dels militants ha exercit el dret a vot, una participació inferior a les passades primàries, on van votar el 39,34%. Moreno ha justificat aquest descens per l'"enorme esforç" que han fet militants i simpatitzants durant el procés, en què s'han arribat a fer fins a  tres consultes internes.

La tasca

Ara toca organitzar-se. La primera tasca de la copresidència serà fer una proposta de direcció que serà votada a l'Assemblea Nacional. També caldrà presentar la ponència política, el nou full de ruta per a la formació ecosocialista durant els pròxims quatre anys.
Anar al contingut