Artur Mas, president de CDC, durant la seva intervenció al Consell Nacional. (Foto: ACN)
Artur Mas, president de CDC, durant la seva intervenció al Consell Nacional.
Sant Cugat del Vallès

La Generalitat no presentarà pressupostos abans de saber el límit de dèficit

La Generalitat no presentarà els pressupostos abans de saber el sostre de dèficit. Així ho ha anunciat el president Mas durant el consell nacional de CDC. Unió també ho ha ratificat en el seu consell.

RedaccióActualitzat
El president de la Generalitat, Artur Mas, no farà cas del ministre Montoro i no presentarà els pressupostos abans de saber el sostre de dèficit. És la posició que ha ratificat en el consell nacional de CDC, la mateixa assumida també pels socis de la federació, UDC, també durant el seu consell nacional.

Durant la seva intervenció, Mas ha retret a alguns partits de l'oposició la seva "manca de realisme alarmant" sobre els pressupostos, "com si la realitat no hi fos". Per això, ha demanat seriositat i maduresa als partits que "van deixar la Generalitat al costat del precipici" i que ara sembla que l'empenyin a caure-hi.

En aquest sentit, ha assegurat que CiU no vol erosionar ni destruir l'estat del benestar, tot i que ha admès que l'ha tensionat, perquè la federació nacionalista és "un dels principals pares de la criatura". De fet, ha assegurat que és el dèficit fiscal i l'objectiu de dèficit el que posa en risc l'estat del benestar.

En el primer consell nacional de CDC després de la imputació d'Oriol Pujol en el "cas ITV" per un presumpte tràfic d'influències, Mas també ha denunciat una campanya de l'Estat per debilitar la confiança de la societat catalana a través de l'atac als símbols de Catalunya.
Anar al contingut