Londres

Els britànics converteixen en un èxit "Ding dong la Bruixa ha mort" d'"El mag d'Oz" per l'adéu de Thatcher

Els britànics converteixen en un èxit la cançó "Ding dong la Bruixa ha mort" d'"El mag d'Oz" per l'adéu de Thatcher. El tema es converteix en un rècord de vendes més de 70 anys després de ser composada.

Felip GordilloActualitzat
Què fa una cançó de 1939 enfilada a dalt de tot de les llistes de vendes? És la manera britànica d'enviar un missatge per la mort de Margaret Thatcher. El tema "Ding Dong the witch is dead" (Ding dong la Bruixa ha mort) s'ha convertit en un rècord de vendes al Regne Unit.

La cançó, composada per la pel·lícula "El mag d'Oz" de 1939, ha aconseguit situar-se al capdamunt de les llistes, segons dades de "The Official Charts". El tema va entrar amb força després de la mort, dilluns, de la política britànica. De la desena posició va passar a la tercera, aquest dijous amb més de 20.000 còpies venudes.

La iniciativa no és una casualitat. L'èxit de la cançó, interpretada per Judy Garland, ha sortit d'una campanya de Facebook per "homenatjar" la Dama de Ferro. De fet, hi ha altres versions del tema, com la d'Ella Fitzgerald el 1961, que també han pujat a la llista, tot i que no han pogut assolir el top 40.

El tema, de poc menys d'un minut, està composat per una de les últimes escenes d'"El mag d'OZ", quan Judy Garland i tots els habitants del món de fantasia celebren la mort de la "Bruixa dolenta de l'Est".



Polèmica a la BBC

L'èxit de "Ding dong la bruixa ha mort" ha aixecat polèmica a les xarxes socials, però també al govern i a la mateixa BBC. L'emissora de ràdio BBC 1 de la cadena britànica repassa els diumenges les 40 cançons més venudes i això, de moment, inclou la cançó que fa escarni de Thatcher.

Hi ha dubtes sobre què farà la cadena, perquè no sempre posen totes les cançons de la llista. La cadena ha assegurat que està "considerant" incloure en el programa de diumenge una explicació sobre l'èxit del tema dels anys 30 per als seus oients més joves, això com també de la figura de Margaret Thatcher.

El cas recorda al de la cançó satírica "God save the queen" del grup punk Sex Pistols. En aquella ocasió, l'any 1977, la cançó va ser censurada malgrat haver arribar al número 2 de les llistes, amb l'etern dubte de si fins i tot va arribar a assolir el número 1.

Rècord històric

La cançó no només s'ha convertit en un fenomen sinó que pot arribar a bater un rècord històric. Si arriba al número 1, serà el senzill més curt de la història que se situa entre els deu primers llocs d'aquesta llista.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut