Bitllets de 100 euros.
L'executiu de Rajoy estudia un nou disseny de la fiscalitat.
Madrid

El govern espanyol aprovarà reformes ambicioses i estudia un nou disseny de la fiscalitat

El secretari d'Estat d'Economia, Fernando Jiménez Latorre, ha assegurat que el proper paquet de reformes que aprovarà el govern espanyol serà "ambiciós" i ha afegit que l'executiu de Rajoy estudia un nou disseny de la fiscalitat.

RedaccióActualitzat
El secretari d'Estat d'Economia, Fernando Jiménez Latorre, ha assegurat que el proper paquet de reformes que aprovarà el govern espanyol serà "ambiciós" i ha afegit que l'executiu de Mariano Rajoy estudia un nou disseny de la fiscalitat.

En roda de premsa per valorar l'IPC, Jiménez Latorre ha dit que les noves reformes que s'aprovaran el dia 26 afectaran tots els àmbits: el mercat de productes, el mercat de treball i el mercat financer, però no n'ha concretat cap.

El secretari d'Estat no ha volgut pronunciar-se sobre una possible nova pujada de l'IVA i ha assegurat que "s'estudia una nova fiscalitat" en línia amb les recomanacions de la Unió Europea, perquè aquesta "afavoreixi el creixement i tenint en compte el context de consolidació fiscal".

"Prejutjar si caldrà i quan, i en quina direcció cal tocar l'estructura dels impostos és prematur. S'ha d'esperar al dia 26", ha dit Latorre. En concret, ha assegurat que Brussel·les no ha fet cap petició específica sobre la pujada de l'IVA i el que tenim sobre la taula són les antigues recomanacions que va fer la Comissió Europea.

A més, ha recordat que l'any passat es va fer un esforç important en aquest impost, els efectes del qual es veuran, també, el 2013. "Veurem com encaixem el millor disseny d'una estructura fiscal", ha dit.

De tota manera, Latorre ha dit que les reformes que s'inclouran en el pla que el govern ha d'enviar a Brussel·les abans de final d'abril es dissenyaran tenint en compte un calendari a mitjà termini.

Moderada recuperació

Sobre l'evolució del PIB, Latorre ha reiterat que "el pitjor" pel que fa a l'activitat s'ha "deixat enrere" i ha assegurat que les dades del primer trimestre del 2013 són "menys dolentes" que les de l'últim del 2012.

Latorre ha assegurat que hi ha hagut un cavi en la tendència pel que fa al creixement, després de dir que s'anirà invertint la caiguda i que arribaran les taxes neutres properes a positives a partir de la segona meitat de l'any, de manera que començarà una fase de "moderada recuperació".
Anar al contingut