Madrid

Fernández Díaz aclareix que la distància per fer "escraches" es fixarà segons cada cas

El responsable del Ministeri de l'Interior ha contradit les paraules del secretari d'Estat de Seguretat, que ha explicat que es donaria instruccions "clares" a la policia. Fernández Díaz diu que la distància es marcarà "segons cada cas".

RedaccióActualitzat
Aclariment o rectificació del ministre de l'Interior respecte dels 300 metres de distància que cal deixar per fer un "escrache". El màxim responsable del ministeri, Jorge Fernández Díaz, ha negat haver donat una ordre a les Forces de Seguretat perquè estableixin un perímetre de 300 metres en els domicilis particulars dels polítics per evitar els anomenats "escraches" que porten a terme els activistes antidesnonaments.

Després que el secretari d'Estat de Seguretat expliqués als mitjans que es donarien instruccions "clares" a la policia en aquest sentit, Fernández Díaz ha volgut deixar clar que només s'ha indicat la necessitat de marcar distàncies de seguretat, però que la longitud dependrà de cada cas.


No té sentit una distància "universal"


Fernández Díaz ha apuntat que és "absurd" posar una distància de 300 metres amb caràcter general perquè depèn del carrer, les circumstàncies o de l'entorn, i en funció d'això les mesures operatives necessàries poden ser "de 300 metres, de 30 o del que sigui".

"Els responsables saben interpretar", ha afegit. I en la mateixa línia, ha insistit que l'objectiu d'Interior és el compliment legal de la protecció tant del dret de manifestació com del de la inviolabilitat del domicili articular. Això sí, ha subratllat que l'exercici del dret de reunió i manifestació exigeix ​​una comunicació prèvia a l'autoritat governativa. "Cap d'aquests assetjaments s'han comunicat i per tant en tots aquests anomenats 'escraches', que són assetjaments, coaccions o intimidacions, estan violant de manera flagrant la llei de dret de reunió i manifestació", ha recalcat.

"No hi ha incompatibilitat i tots els drets ha de ser preservats - ha afirmat -. Tots els drets fonamentals s'han d'exercir en el marc de la llei i el de reunió exigeix ​​comunicació prèvia a l'autoritat governativa".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut