Persones que esperen en una oficina d'ocupació.
El govern aprova la incorporació de 160 orientadors laborals.
Barcelona

La Generalitat aprova la incorporació de 160 orientadors laborals per les oficines de treball

El govern reforça els serveis d'orientació després que l'Estat suprimís els programes extraordinaris l'any passat. El programa d'orientació per a la millora de l'ocupabilitat permetrà incrementar les possibilitats de trobar feina a les persones en atur.

RedaccióActualitzat
El govern de la Generalitat ha aprovat la incorporació de 160 orientadors laborals a les oficines de treball per millorar l'ocupabilitat dels aturats a través dels serveis d'informació i orientació laborals. El Govern aposta per reforçar els serveis d'orientació de la xarxa d'oficines de treball després que el govern espanyol decidís l'any passat no prorrogar i, per tant, suprimir els programes extraordinaris d'orientadors laborals.  

Aquests 160 professionals centraran la seva activitat en la presentació de la cartera de serveis del Servei d'Ocupació de Catalunya, identificació dels factors d'ocupació, assessorament grupals i individuals, orientació professional i cerca de feina i intermediació laboral, així com serveis a les empreses.  

El Govern incorporarà els 160 orientadors per reforçar els serveis d'orientació a les oficines de treball del Servei d'Ocupació de Catalunya, on s'hi identifiquen adequadament les competències i potencialitats de les persones en atur i dissenyen itineraris formatius professionals.

L'objectiu és que els aturats tinguin més possibilitats de trobar feina. Per això, el nou model d'oficines de treball es basa en l'oferiment d'un servei tècnic de qualitat als parats per millorar-ne la inserció en el mercat laboral i l'ocupabilitat, a més d'assignar-los programes de polítiques actives d'ocupació d'acord amb les necessitats detectades.  

El programa d'orientació per a la millora de l'ocupabilitat començarà el 13 de maig i finalitzarà el 31 de desembre.
Anar al contingut