Brussel·les

La Unió Europea adverteix a Portugal que apartar-se de l'austeritat només servirà per allargar les dificultats

La Unió Europea respira millor des que Portugal ha fet pública la seva intenció de mantenir el programa d'ajustos. Tot i això ha advertit al govern de Pedro Passos Coelho que apartar-se de les mesures d'austeritat només servirà per allargar les dificultats.

RedaccióActualitzat
La Unió Europea respira millor des que Portugal ha fet pública la seva intenció de mantenir el programa d'ajustos. Tot i això ha advertit al govern de
Pedro Passos Coelho que apartar-se de les mesures d'austeritat només servirà per allargar les dificultats.

El compromís de Portugal de mantenir el programa d'ajustos i els últims anuncis de més retallades socials han estat ben rebuts per Europa. En un comunicat, però, la Unió ha aprofitat per alertar que l'incompliment dels compromisos per part de Portugal podria "neutralitzar" els esforços fets fins ara i "allargar les dificultats".

Després de conèixer la reacció del primer ministre portuguès a la sentència del Tribunal Constitucional, la Unió Europea expressa el seu desig que es prenguin les "mesures necessàries" per adaptar el pressupost a l'objectiu fiscal marcat pel mateix govern i ratificat per la troica comunitària.

"La contínua i decidida implantació del programa d'ajust és la millor manera de restablir el creixement econòmic sostingut i millorar les oportunitats d'ocupació a Portugal", ha dit Europa en el comunicat. La Comissió Europea ha afegit que seguirà treballant de manera "constructiva" amb les autoritats portugueses "dins dels paràmetres acordats per alleugerir les conseqüències socials de la crisi". També ha aconsellat un "ferm consens" per aplicar el programa d'ajustos i ha considerat "essencial" donar-hi suport i mantenir la "unitat" de les "institucions polítiques claus" del país.
Anar al contingut