Lleida

Continuar "Segon origen", el millor homenatge a Bigas Luna, "un gran tipus i un gran artista"

Produccions Audiovisuals Antàrtida acabarà la superproducció "Segon origen", dirigida per Bigas Luna, fent realitat la "il·lusió" de l'últim projecte del cineasta, després de tres anys de treball.

RedaccióActualitzat
Produccions Audiovisuals Antàrtida acabarà la superproducció "Segon origen", dirigida per Bigas Luna, fent realitat la "il·lusió" de l'últim projecte del cineasta, després de tres anys de treball, segons ha explicat el productor i coguionista del  film, Carles Porta.

L'adaptació al cinema d''El mecanoscrit del segon origen', de Manuel de Pedrolo, coproduïda per Espanya, Gran Bretanya i Bèlgica, es troba  amb "tota la planificació feta i els preparatius molt a punt" per iniciar el rodatge, que estava previst per abans de l'estiu. De fet, la productora ja n'ha presentat unes primeres imatges:



Després d'aquests anys de treballar junts, Porta ha lamentat la mort de Bigas Luna, al qual s'ha referit com "un gran tipus i un gran artista", amb "una trajectòria cinematogràfica que ha de valorar la gent" i "amb imatges i escenes" que han quedat en la ment de tothom.

"Fosa a negre" del món de la cultura

El món de la cultura i de la gran pantalla "fonen a negre" en mostra de dol per la pèrdua d'un dels "més grans". Han estat moltes les valoracions que de la figura de Bigas Luna han fet actors, directors, polítics, amics i personalitats de tots els àmbits, que veuen en l'adéu del gegant de l'erotisme i la sensualitat una mirada "intel·ligent, irònica i profunda" que ara s'apaga.

Tal com ha descrit el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, "era un constructor de narratives molt particulars i influents en la cultura del nostre país" amb "valors molt propis" i un concepte de "mediterraneïtat molt particular". Aquest aspecte, subratllat per Mascarell com a aportació destacada dels seus films, ha estat compartit pel productor Gerardo Hierro, qui ha exalçat, a més, la seva "capacitat de barrejar la cultura amb la diversió i de treure el costat mediterrani de les coses".

Descobridor d'actors com Ariadna Gil, Penélope Cruz, Javier Bardem, Verónica Echegui o Jordi Mollà, la mort de Bigas Luna també representa la pèrdua d'una "peça clau" del cinema espanyol, d'un home amb un "segell especial" i que comptava amb l'admiració de la professió de dins i fora del país, ha assegurat la vicepresidenta de l'Acadèmia Espanyola de Cinema, Judith Colell.

El president de l'Acadèmia del Cinema Català, Joel Joan, ha reconegut Bigas Luna com una referència del cinema espanyol, amb un marcat "sentit estètic i narratiu" en les temàtiques que tractava, "un dels grans del cinema", en definitiva.

El director Vicente Aranda ha lamentat la desaparició del seu col·lega amb el rerefons d'una queixa que ha expressat com una "mania realment abusiva", aquesta de la mort. Últimament, ha dit Aranda, "es moren tots els amics, tota la família. En fi, es moren..."
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut