Madrid

Rajoy sobre la imputació de la infanta: "Respectem sempre les decisions de jutges i fiscals"

Aquestes han estat les primeres declaracions del president del govern espanyol després de la imputació de la infanta Cristina. Rajoy ha posat èmfasi en la idea que el govern respecta "el principi de presumpció d'innocència" i que de moment no pensa "fer res" davant l'empitjorament de la imatge de la monarquia.

RedaccióActualitzat
Mariano Rajoy ha afirmat que el govern respecta "les decisions que adopten jutges i fiscals". Són les primeres declaracions del cap de l'executiu espanyol després de la imputació de la infanta Cristina per part del jutge José Castro, que investiga el "cas Noós". Rajoy ha insistit que també cal respectar "el principi de la presumpció d'innocència".

El president espanyol ha parlat en una roda de premsa a La Moncloa després d'una reunió amb el secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, on ha acceptat preguntes.

El ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, s'ha mostrat preocupat pels efectes que tindrà la imputació de la infanta sobre la "marca Espanya". Un dels periodistes ha preguntat a Rajoy si el govern pensa adoptar mesures per millorar la imatge de la corona, per exemple, incloure la monarquia a la llei de transparència, fer que la infanta renunciï als seus drets dinàstics o fins i tot emprendre la regulació de la llei que preveu l'abdicació del rei. Mariano Rajoy ha assegurat que no té previst "fer res". Sobre la possibilitat d'incloure la monarquia en la llei de transparència, ha dit que "el més raonable és que hi hagi una regulació similar a la de la resta de països de la Unió Europea i en això estem treballant".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut