Imatge d'arxiu de l'accés al complex industrial de Kaesong.
Imatge d'arxiu de l'accés al complex industrial de Kaesong.
Corea del Nord

Pyongyang prohibeix l'entrada al país de més de 800 treballadors sud-coreans del complex industrial Kaesong

Corea del Nord ha tancat els accessos al complex industrial de Kaesong, el principal motor econòmic de Corea del Nord i l'únic projecte econòmic que comparteixen les dues Corees. Es tracta d'unes instal·lacions situades dins de Corea del Nord on cada dia es desplacen al voltant d'un miler de sud-coreans.

RedaccióActualitzat
Corea del Nord intensifica la guerra psicològica contra la seva veïna del sud. El règim comunista ha tancat els accessos al complex industrial de Kaesong, el principal motor econòmic de Corea del Nord i l'únic projecte econòmic que comparteixen les dues Corees. Es tracta d'unes instal·lacions situades dins de Corea del Nord on cada dia es desplacen al voltant d'un miler de sud-coreans. Aquests treballadors han de travessar la zona desmilitaritzada que separa els dos estats. La decisió de Corea del Nord ha deixat 868 operaris bloquejats a les portes de les instal·lacions.

El complex, inaugurat el 2004 com a mostra de bona voluntat entre els dos governs, també dóna feina a 54.000 nord-coreans i genera ingressos milionaris al règim de Pyongyang. A més, les instal·lacions acullen més de 120 empreses de Corea del Sud.

Aquesta decisió se suma a l'escalada d'amenaces dels últims dies i arriba l'endemà que Corea del Nord va anunciar que reactivava la seva principal instal·lació nuclear militar, un gest que s'afegeix a la retòrica que fa dies que exhibeix en contra de Seül i també Washington, els representants dels quals s'han reunit en les últimes hores.
Anar al contingut