Madrid

L'Audiència Nacional decideix que sigui el jutge Pablo Ruz qui investigui els papers de Bárcenas

La Sala Tercera de l'Audiència Nacional ha decidit que sigui ell, per la seva instrucció sobre la trama Gürtel, i no el magistrat Javier Gómez Bermúdez, sobre qui va recaure una querella d'IU per la comptabilitat B del PP, qui investigui aquest cas pel qual ja s'han imputat tres tresorers del PP.

RedaccióActualitzat
Finalment serà el jutge Pablo Ruz qui investigarà el cas dels papers de Bárcenas. La Sala Tercera de l'Audiència Nacional ha decidit que sigui ell, per la seva instrucció sobre la trama Gürtel, i no el magistrat Javier Gómez Bermúdez, sobre qui va recaure una querella d'IU per la comptabilitat B del PP, qui investigui aquest cas pel qual ja s'han imputat tres tresorers del PP.

Els magistrats de la sala penal de l'Audiència Nacional han pres aquesta decisió després de la vista d'aquest matí en què han escoltat els arguments de totes les parts personades en el cas. La fiscalia ha defensat que el jutge Ruz assumeixi també la investigació dels anomenats papers de Bárcenas. Les acusacions, en canvi, apostaven per Gómez Bermúdez.

El fiscal ha retret al jutge Gómez Bermúdez massa pressa per voler investigar els papers de Bárcenas, l'autenticitat dels quals, diu, només pot verificar el jutge Ruz perquè s'hi veuria una certa connexió amb el "cas Gürtel".

La defensa de l'extresorer del PP Luis Bárcenas considera que el delicte que s'investiga en els papers publicats pel diari "El País" és un delicte contra la hisenda pública i, per tant, demanava que s'investigués als jutjats d'instrucció de Madrid i no a l'Audiència Nacional. En canvi, les acusacions en la querella pels papers de Bárcenas, entre les quals la d'Esquerra Unida, demanaven que la competència fos de Gómez Bermúdez.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut