Barcelona

El TSJC dóna la raó a Agbar i anul·la l'adjudicació d'Aigües Ter Llobregat a Acciona

El tribunal conclou que, fins que es resolgui el litigi, cal executar la resolució de l'òrgan Administratiu de Recursos Contractuals (OARCC), que va anul·lar l'adjudicació d'Aigües-Ter Llobregat (ATLL) a Acciona.

RedaccióActualitzat
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha donat la raó a Agbar i ha desestimat l'adjudicació que la Generalitat va fer d'Aigües Ter Llobregat a Acciona.

El tribunal conclou que, fins que es resolgui el litigi, cal executar la resolució de l'òrgan Administratiu de Recursos Contractuals (OARCC), que va anul·lar l'adjudicació d'Aigües-Ter Llobregat (ATLL) a Acciona per 50 anys.

En tres resolucions, el TSJC denega la petició de la Generalitat i d'Acciona que se suspengués de forma cautelar l'efectivitat de la resolució de l'OARCC, ja que considera que es va basar en un "argument perfectament sostenible", l'encert del qual haurà de ser examinat quan s'analitzi la causa principal.

La secció cinquena del TSJC també desestima l'argument de la Generalitat que mantenir vigent la decisió de l'OARCC podria suposar una influència en el sistema tarifari, amb un increment d'uns 30 milions d'euros anuals, ja que "és cert que aquesta argumentació no descansa en una justificació suficient".

Precisament, el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha afirmat al Parlament que es va privatitzar Aigües Ter Llobregat perquè estava en risc el servei de la distribució de l'aigua, i si no la Generalitat hauria hagut de fer més retallades en capítols socials. A més, ha reiterat l'argument que es va optar per Acciona, ja que l'adjudicació a Agbar podria haver augmentat la factura uns 30 milions.

Cal recordar que Acciona va advertir que exigiria la devolució dels diners si s'anul·lava l'adjudicació d'ATLL.

En el moment de la seva privatització, Aigües Ter Llobregat tenia deutes acumulats per 128 milions d'euros.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut