Barcelona

El Consell Social de la UPC ratifica els 222 acomiadaments amb tres vots en contra i nou a favor

El Consell Social de la UPC ha ratificat aquest dimarts la Secretaria d'Universitats aprovar els pressupostos, que preveuen més de 200 acomiadaments i una retallada del 10,4%.

RedaccióActualitzat
El Consell Social de la UPC ha ratificat per majoria els pressupostos que divendres va aprovar el consell de govern del centre amb nou vots a favor, tres vots en contra i una abstenció. La reunió de l'òrgan de govern s'ha dut a terme aquest matí a la Secretaria d'Universitats mentre personal i estudiants estaven concentrats a la porta de la secretaria.

Prop de 200 estudiants i personal de la UPC i altres universitats catalanes s'han concentrat a les portes de la Secretaria d'Universitats i Recerca i han tallat la Via Laietana com a senyal de protesta pels futurs acomiadaments, entre els quals es troben 90 interins del personal d'administració i serveis (PAS) i 132 associats del personal docent i investigador (PDI). Convocats per la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP), un centenar dels concentrats han demanat la dimissió del rector, Antoni Giró, i del president del Consell Social, Joaquim Boixareu, per la gestió al capdavant de la institució, que acumula un dèficit de més de 100 milions d'euros. La concentració ha estat paral·lela a la reunió del Consell Social de la UPC, que ha d'aprovar els pressupostos que va presentar el rector al Consell de Govern i que preveuen l'acomiadament de més de 200 treballadors.

La UPC va aprovar divendres un pressupost de 278,4 milions pel 2013, un 10,4% inferior al del 2012 i que retalla un 6,5% el pressupost per a personal, fet que suposa un estalvi d'11 milions d'euros. A més, retallaran un 48% la inversió en obres i equipaments i prop d'un 10% del funcionament ordinari de la universitat.
Anar al contingut