Andorra

Un mort i un ferit greu en una allau quan esquiaven al pic de la Serrera, a Andorra

Un esquiador francès ha mort i la seva companya, de nacionalitat espanyola, ha rebut ferides greus a conseqüència d'una allau a Andorra. Els fets han passat aquest migdia al pic de la Serrera.

RedaccióActualitzat
Un home de 37 anys i de nacionalitat francesa ha mort aquest divendres al Pic de la Serrera, a Andorra practicant l'esquí de muntanya com a conseqüència d'una allau de neu. La seva companya, de 30 anys i nacionalitat espanyola, està greu. Tots dos vivien a La Massana.

La sobrecàrrega sobre una placa de neu ha ocasionat dues allaus a la zona, segons han informat des del govern d'Andorra. La primera allau ha arrossegat la dona, i la segona ha enterrat el seu company, que esquiava a poca distància. Dos excursionistes que han estat testimonis de l'allau han avisat els serveis de prevenció i extinció d'incendis i salvament poc abans de les dues del migdia. El fet que els dos esquiadors no portessin cap dispositiu de localització ha complicat el rescat. Una hora després de l'avís, els bombers han pogut trobar primer a la dona, i posteriorment l'home, gràcies a indicis visuals.

La dona ha estat traslladada en helicòpter fins a l'hospital Nostra Senyora de Meritxell, on ha ingressat a la Unitat de Cures Intensives amb fractura de pelvis i diferents òrgans afectats. Està en situació estable dins de la gravetat. El seu company presentava un traumatisme cranioencefàlic i hipotèrmia, i els intents per reanimar-lo han estat inútils.

Protecció Civil ha alertat del perill alt que representa la pràctica de l'esquí de muntanya o l'excursionisme. Encara que el risc d'allaus se situa globalment en el nivell tres, sobre una escala de cinc, determinades àrees són d'extrema perillositat.
Anar al contingut