Xavier Crespo, en una imatge d'arxiu.
Xavier Crespo, en una imatge d'arxiu.
Barcelona

L'exalcalde de Lloret confirma davant del jutge dos viatges a Rússia pagats per Petrov

L'exalcalde de Lloret ha declarat durant més de quatre hores al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per la seva suposada relació amb la màfia russa en el "cas Clotilde". Crespo ha negat haver enviat diners a les illes Caiman, però ha confirmat que Petrov el va convidar el 2008 i el 2010 a Rússia amb tot pagat.

RedaccióActualitzat
El diputat de CiU i exalcalde de Lloret de Mas, Xavier Crespo, ha declarat durant més de quatre hores al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). El jutge l'ha imputat per la seva suposada relació amb la màfia russa vinculada a l'Ajuntament de Lloret en el conegut com a "cas Clotilde". Crespo ha sortit del Palau de Justícia acompanyat del seu advocat i sense fer declaracions als mitjans de comunicació.

A preguntes del fiscal anticorrupció, l'exalcalde ha negat haver desviat importants quantitats de diners a les illes Caiman. Segons fonts judicials, en un primer moment, l'exalcalde no volia contestar les preguntes del fiscal, però després de consultar-ho amb l'advocat s'hi ha avingut. Crespo ha negat tenir en cap moment tractes de favor amb l'empresa Development Diagnostic Company, administrada pel presumpte mafiós rus Andrei Petrov.

L'exalcalde de Lloret ha reconegut haver viatjat al febrer del 2008 i al març del 2010 a Rússia, tot pagat per Petrov. Segons ha afirmat, l'empresari rus el va convidar perquè volia demostrar-li "in situ" la solvència del seu negoci. El diputat ha defensat la importància que per a Lloret tenia l'empresa russa per a la realització d'obres públiques i el patrocini de clubs esportius de futbol i d'hoquei de la localitat, i ha negat que Petrov li regalés pel seu aniversari un rellotge valorat en 3.000 euros, com sostenen els investigadors.

L'exalcalde ha defensat que no hi va haver tracte de favor per part de l'Ajuntament en la concessió de les obres del centre comercial Els Braus -antiga plaça de toros- i que la bonificació d'impostos a l'empresa de Petrov per aquesta llicència estava prevista en les ordenances municipals.

Altres temes que han sortit en l'interrogatori són la concessió municipal a una empresa d'escombraries -que no tenia res a veure amb la de Petrov- i el sou que un dels fills de Crespo va cobrar durant deu mesos com a jugador del primer equip de futbol de la localitat.

El TSJC investiga Xavier Crespo pels presumptes delictes de suborn i, eventualment, prevaricació en la seva gestió com a alcalde. Ho fa a instàncies de l'Audiència Nacional, que veu indicis que Crespo va rebre regals de Petrov. Aquests regals, segons l'Audiència, van ser fets donada la seva condició d'alcalde i "per aconseguir un tracte de favor en la realització de les obres de construcció i projectes immobiliaris".
Anar al contingut