Augmenten els delictes de "sexting", consistent a compartir fotos sexuals via Internet o SMS, i del "grooming".
Augmenten els delictes de "sexting", consistent a compartir fotos sexuals via internet o SMS, i del "grooming"
Madrid

El nombre de detencions per delictes contra la intimitat a Internet s'ha triplicat en un any

El 2012 va practicar 750 detencions per aquesta mena de delictes, el triple que el 2011. L'increment d'infraccions i de riscos s'atribueix a la massificació creixent de l'ús de smartphones i de múltiples aplicacions per a les xarxes socials.

Actualitzat
La policia nacional ha triplicat en un any el nombre de detencions per injúries, amenaces i delictes contra la intimitat a Internet. El 2012 va practicar 750 detencions per aquesta mena de delictes, el triple que el 2011. L'increment d'infraccions i de riscos s'atribueix a la massificació creixent de l'ús de smartphones i de múltiples aplicacions per a les xarxes socials.

La Brigada d'investigació Tecnològica de la Policia Nacional assegura que el nombre de denúncies ha augmentat de forma exponencial, igual que les consultes i la sol·licitud d'ajuda per part d'usuaris d'Internet.

Hi ha constància, a tot l'estat, de 250 adults detinguts per injúries, amenaces i delictes contra la intimitat a la xarxa, mentre que entre el col·lectiu de menors, la xifra es dispara fins a superar els 500 casos. En aquest cas parlem majoritàriament de l'anomenat "sexting", consistent a compartir fotos sexuals via Internet o SMS, del "grooming" o xantatge sexual, i de diverses formes més de ciberassetjament.

Delictes com ara revelar secrets de tercers, atemptar contra l'honor i la intimitat d'altres, les injúries greus o les amenaces directes són freqüents entre els internautes. I en la majoria de casos, segons la policia, els autors d'aquestes pràctiques no els donen la importància que tenen ni són conscients de la seva gravetat.
 
Anar al contingut