El fins ara viceprimer ministre de Kénia, Uhuru Kenyatta, ha guanyat les eleccions.
El fins ara viceprimer ministre de Kénia, Uhuru Kenyatta, ha guanyat les eleccions
Nairobi

Un imputat per crims contra la humanitat guanya les eleccions a Kènia

Amb un 50,07% dels vots, Kenyatta ha evitat la segona volta. El seu rival, el primer ministre Raila Odinga, s'ha quedat amb poc més d'un 43%. Amb tot, el seu equip ja ha advertit que no reconeixerà els resultats i que presentarà un recurs davant el Tribunal Suprem.

RedaccióActualitzat
El fins ara viceprimer ministre de Kénia, Uhuru Kenyatta, ha estat el guanyador dels comicis que es van celebrar diumenge passat en aquest país africà. Així ho ha anunciat la comissió electoral després d'un recompte que s'ha allargat durant gairebé una setmana. Uhuru Kenyatta ha obtingut el 50,07 dels vots.

Tot i que està imputat pel Tribunal Penal Internacional per crims contra la humanitat, serà automàticament el nou president del país sense haver d'anar a una segona volta. El principal rival de Kenyatta, el primer ministre, Raila Odinga, ha obtingut el 43% dels sufragis. Odinga ja ha dit que no pensa reconèixer la victòria del seu rival i que impugnarà els resultats.

Kenyatta, fill del primer president del país després de la independència, està imputat pel Tribunal Penal Internacional per crims contra la humanitat. Se l'acusa d'instigar les disputes ètniques després de les eleccions del 2007. Hi van morir més d'un miler de persones.
Anar al contingut