Roma

El conclave per escollir el successor de Benet XVI començarà dimarts que ve, 12 de març

El portaveu vaticà, Federico Lombardi, ha confirmat que, després de dotze dies de seu vacant, els 115 cardenals electors entraran a la Capella Sixtina per decidir el nou papa.

RedaccióActualitzat
El conclave que escollirà el successor de Benet XVI com a pontífex començarà aquest dimarts vinent, 12 de març, segons ha decidit aquest divendres la congregació de cardenals. El portaveu vaticà, Federico Lombardi, ha confirmat que, després de dotze dies de seu vacant, els 115 cardenals electors entraran a la Capella Sixtina per decidir el nou papa.

Lombardi ja havia anunciat que segurament el conclave seria "els primers dies de la pròxima setmana: dilluns, dimarts o dimecres". "Bé, potser dijous", ha matisat el cap de la sala de premsa del Vaticà.

Dimarts al matí se celebrarà a la basílica de Sant Pere la missa "Pro eligendo romano pontifice" i, a la tarda, els 115 cardenals electors entraran a la Capella Sixtina i el mestre de les celebracions litúrgiques pontifícies pronunciarà les paraules "extra omnes", indicant que tots aquells que no participin al conclave han d'abandonar el recinte.

El mateix dimarts a la tarda es farà una primera votació i, seguidament, hi haurà "fumata" blanca o negra, segons si un candidat aconsegueix el suport suficient o no.
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut