L'esvoranc ha obligat a tallar l'N-260 entre Ripoll i Sant Joan de les Abadesses
L'esvoranc ha obligat a tallar l'N-260 entre Ripoll i Sant Joan de les Abadesses
Barcelona

Barcelona tanca l'accés a les platges i Roses al port pel temporal marítim

El consistori de la ciutat comtal ja havia activat en fase d'alerta el pla bàsic d'emergència municipal per onades a la ciutat, per l'avís d'estat dolent del mar i onades superiors als 2,5 metres. L'Ajuntament recomana als ciutadans que augmentin la precaució i recorda la prohibició d'accedir als espigons de la platja i d'entrar a l'aigua mentre onegi la bandera vermella, hissada a totes les platges.

RedaccióActualitzat
El temporal marítim i les pluges que han caigut a una part del país ja es retiren, després de deixar incidències diverses a les comarques gironines i barcelonines. Protecció Civil ha informat que el telèfon 112 ha rebut 470 trucades per problemes derivats de la pluja.

L'Ajuntament de Barcelona ha tancat l'accés a totes les platges de la ciutat arran del temporal marítim. El consistori ja havia activat en fase d'alerta el pla bàsic d'emergència municipal per onades a la ciutat, per l'avís de mal estat del mar i onades superiors als 2,5 metres. L'Ajuntament recomana als ciutadans que augmentin la precaució i recorda la prohibició d'accedir als espigons de la platja i d'entrar a l'aigua mentre onegi la bandera vermella, hissada a totes les platges.

El temporal també ha obligat a tancar el port de Roses i ha afectat diversos passeigs marítims al llarg de la costa catalana. Aquestes afectacions han estat especialment importants a l'Empordà i la Selva. A Lloret, per exemple, la policia ha acordonat l'accés a les platges i als camins de ronda. Una altra població afectada és Blanes, on s'ha tallat l'accés a peu a sa Palomera i l'accés al trànsit a s'Abanell per l'acumulació de sorra.

De fet, la situació és de risc alt a la meitat nord del litoral català. Segons ha informat Protecció Civil, les onades han arribat als 7 metres a l'Estartit, 5 a l'Escala, 4 a Palamós i 2,7 a Badalona. A més, l'onatge també ha afectat la circulació de trens al Maresme.

Incidències viàries i de subministrament elèctric
El mal temps ha provocat el despreniment de pedres i un esvoranc a la N-260 entre Ripoll i Sant Joan de les Abadesses. La via està tallada i es preveu que continuï així tota la nit. Es dóna pas alternatiu per Vallfogona.

A les comarques gironines, els rius Fluvià, Muga, Ter i Manol han tingut importants crescudes i hi ha risc de desbordaments puntuals, per la qual cosa es demana màxima precaució. De fet, el Ter ha inutilitzat el pas que uneix Bescanó i Sant Gregori, mentre que el Manol ha obligat a tallar la carretera que connecta Vilatenim amb el Far d'Empordà.

El temporal també ha fet que s'hagi de tallar la carretera C-14 per la caiguda d'un obstacle a la via a Alcover; la BV-2112 per inundacions a Sant Pere de Ribes. A més, hi ha retencions per un forat a la carretera A-7 a Reus i per despreniments a la BV-1274 a Terrassa i la C-25 a Sant Hilari Sacalm.

La pluja ha deixat sense llum fins a 1.700 abonats, la majoria a Torroella de Fluvià i el Port de la Selva i els barris d'Horta i Nou Barris de Barcelona.

Protecció Civil de la Generalitat manté actiu el pla Inuncat pel mal estat de la mar i l'elevat cabal dels rius, tot i que el fenomen va a la baixa.
Anar al contingut