Un comboi de Rodalies circulant aquest dimecres per la costa del Maresme
Un comboi de Rodalies circulant aquest dimecres per la costa del Maresme
Mataró

El temporal i l'onatge causen retards de més de mitja hora a Rodalies

RedaccióActualitzat
El temporal d'aquest dimecres ha provocat diverses incidències a la xarxa de Rodalies que es mantenen fins al final del servei.

Els trens de la línia R1 de Rodalies, al Maresme, circulen amb retards de més de 30 minuts a causa del fort onatge. Això fa que els trens hagin de circular només per una via i fer-ho a una velocitat més reduïda i extremant les precaucions entre les estacions de Vilassar de Mar i Mataró. Les onades poden superar els 4 metres i, per aquest motiu, Protecció Civil manté activat el pla Inuncat per mala mar i pluges, tot i que el fenomen ja va molt de baixa.

No es tracta de la primera vegada que l'onatge a les platges d'aquests municipis afecta la circulació regular de trens a la línia R1 i genera queixes dels usuaris de Rodalies.

També hi ha retards a la línia R4, entre Barcelona i Manresa, perquè s'ha de circular per via única entre les estacions de Cerdanyola del Vallès i Montcada Bifurcació. Els combois no funcionen a l'estació de Cerdanyola, a la Universitat, i el servei es fa amb autobusos fins a Cerdanyola, on ja es pot continuar amb tren. Aquest incident també afecta els trens de la R7, que no circulen entre Sant Andreu Arenal i Cerdanyola.

En canvi, ja s'ha resolt la incidència que ha afectat durant aquest dimecres al matí la línia R2 sud, entre Bellvitge i el Prat de Llobregat.
Anar al contingut