Joan Carles Sánchez, durant el ple que l'ha investit com a alcalde
Joan Carles Sánchez, durant el ple que l'ha investit com a alcalde
Sabadell

L'Ajuntament de Sabadell investeix Joan Carles Sánchez nou alcalde, en substitució de Manuel Bustos

Sánchez ja va agafar el relleu de Bustos quan va plegar de manera temporal, durant dos mesos. Té 41 anys i, des de l'any 96, ha tingut diverses responsabilitats a l'Ajuntament de Sabadell. El nou alcalde mantindrà en el nou govern municipal els tres regidors i els càrrecs de confiança imputats en el "cas Mercuri", la presumpta trama de corrupció que ha acabat amb 14 anys de govern municipal de Manel Bustos.

RedaccióActualitzat
L'Ajuntament de Sabadell ha investit en un ple extraordinari el nou alcalde de la ciutat, Joan Carles Sánchez, que substitueix Manuel Bustos després que va dimitir per la seva presumpta implicació en el "cas Mercuri", que investiga una suposada corrupció urbanística. Finalment l'oposició no ha presentat un candidat alternatiu i la majoria del PSC al consistori ha permès l'elecció del seu candidat.

Joan Carles Sánchez, fins ara tercer tinent d'alcalde, és un home de confiança de Bustos i ja va agafar el relleu de Bustos quan va plegar de manera temporal, durant dos mesos. Té 41 anys i, des de l'any 96, ha tingut diverses responsabilitats a l'Ajuntament de Sabadell.

L'oposició ha lamentat aquesta elecció, ja que Sánchez ja ha dit que seguirà una línia continuista i que mantindrà tots els càrrecs imputats en el "cas Mercuri", és a dir, tres regidors, inclòs Bustos, i quatre alts càrrecs. L'oposició ha demanat que els regidors imputats dimiteixin o que passin al Grup Mixt.

El "cas Mercuri" es va destapar el novembre de l'any passat, quan a Bustos se'l va imputar en una suposada trama de requalificacions urbanístiques. Després, ell i onze persones més van ser detinguts. Des d'aleshores s'han fet més de 50 registres i ja hi ha una trentena d'imputats per delictes de prevaricació, suborn i tràfic d'influències, entre altres fets delictius.
Anar al contingut