Seu de Catalunya Banc.
Seu de Catalunya Banc.
Barcelona

El FROB suspèn el procés de venda de Catalunya Banc

L'organisme no ha rebut cap oferta que s'acosti als mil milions d'euros que pretenia obtenir amb la venda i, per això, ha decidit anul·lar la subhasta. El Fons afirma que té temps per buscar la millor opció per a Catalunya Banc, i minimitzar així el cost per al contribuent.

RedaccióActualitzat
El Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) ha suspès el procés de venda de Catalunya Banc. L'organisme no ha rebut cap oferta que s'acosti als mil milions d'euros que pretenia obtenir amb la venda i, per això, segons ha fet públic en un comunicat, ha decidit anul·lar la subhasta. El Fons afirma que té temps per buscar la millor opció per a Catalunya Banc, una opció que permeti minimitzar el cost per al contribuent. Amb aquest objectiu, continua el comunicat, el FROB prendrà les mesures que consideri oportunes en cada moment.

El Banc Santander i el Popular són els únics que van arribar a presentar ofertes formals, però no han estat prou competitives. Segons Catalunya Banc, que el FROB no l'hagi venut a un preu més baix de l'esperat demostra que l'entitat continua sent viable.

D'acord amb la llei, la venda d'una entitat de crèdit s'ha de fer en cinc anys. En el cas concret de Catalunya Banc, el pla de resolució aprovat per la Comissió Europea estableix que els tràmits per la venda haurien de començar a finals de juliol del 2015 i que l'acord s'hauria de firmar abans del 2016.



Anar al contingut