Artur Mas en una imatge d'arxiu (Foto: ACN)
Artur Mas, en una imatge d'arxiu (Foto: ACN)
Barcelona

Mas diu que el càstig al fiscal superior de Catalunya demostra "poc sentit democràtic"

"En aquest país pot arribar a passar que un general amenaci directament amb la intervenció de l'exèrcit i no passi absolutament res, i no se li obri cap expedient clar, i a un fiscal superior, simplement per dir que un poble té dret a expressar-se dins de la legalitat, se li obre un expedient que pot acabar en destitució", ha remarcat el president de la Generalitat.

RedaccióActualitzat
Tant la Generalitat com la major part dels partits catalans consideren un atac a la democràcia i la llibertat d'expressió la decisió del fiscal general de l'Estat d'obrir un expedient per destituir el fiscal superior de Catalunya per haver defensat que és legítim preguntar als catalans sobre el futur del país.

El president Artur Mas ha afirmat que el càstig a Martín Rodríguez Sol demostra el "tarannà poc democràtic" de l'Estat. "En aquest país pot arribar a passar que un general amenaci directament amb la intervenció de l'exèrcit i no passi absolutament res, i no se li obri cap expedient clar, i a un fiscal superior, simplement per dir que un poble té dret a expressar-se dins de la legalitat, se li obre un expedient que pot acabar en destitució", ha remarcat Mas en un acte a Barcelona.

Mas ha definit aquesta decisió i també el recurs al TC contra la Declaració de Sobirania com "males pràctiques d'un Estat amb poc sentit democràtic contra unes manifestacions que tenen un clar tarannà democràtic", ha constatat.


La vicepresidenta del govern, Joana Ortega, veu aires franquistes en la decisió. "El que ha anunciat el fiscal general de l'Estat envers el de Catalunya ens retorna a l'època del NO-DO... Fins quan l'època en blanc i negre?", s'ha preguntat Ortega en una piulada.



També el portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, ha considerat que la decisió demostra que al govern espanyol li fa "nosa la llibertat d'expressió" després d'haver mostrat ja "tics autoritaris", en referència al fet que la Declaració de Sobirania es recorri al Tribunal Constitucional.

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha acusat l'executiu del PP de voler "carregar-se tots els demòcrates a Catalunya. Començant pel Parlament i continuant pel fiscal en cap", queixa que també ha deixat a Twitter.




El portaveu del PSC, Jaume Collboni, ha acusat el PP de "judicialitzar" la política i ha afegit que el seu partit no entén la decisió de Torres-Dulce perquè la declaració del fiscal superior de Catalunya és "impecable des del punt de vista democràtic".

Per la seva part, la portaveu parlamentària d'ICV-EUiA, Dolors Camats, no s'explica per què no es pot "ni plantejar una proposta feta per vies democràtiques i des del diàleg".
Anar al contingut