El fiscal superior de Catalunya, Martín Rodríguez Sol
El fiscal superior de Catalunya, Martín Rodríguez Sol
Barcelona

Fonts pròximes a Rodríguez Sol: "Si el fiscal li ha perdut la confiança, no hi ha res a fer"

Fonts judicials consultades per Catalunya Ràdio consideren exagerada i desproporcionada la decisió del fiscal general de l'Estat d'obrir un expedient per destituir el fiscal superior de Catalunya per haver defensat la consulta. Diuen que està tranquil i que parlarà quan hagi acabat el procés.

RedaccióActualitzat
Fonts judicials consultades per Catalunya Ràdio consideren exagerada i desproporcionada la decisió del fiscal general de l'Estat d'obrir un expedient per destituir el fiscal superior de Catalunya per haver defensat la consulta d'autodeterminació de Catalunya, tot i que no amb el marc legal actual.

Les mateixes fonts admeten que "no hi ha res a fer" davant de la pèrdua de confiança del fiscal general de l'Estat envers el fiscal superior de Catalunya. Darrere, però, hi veuen una represàlia política arran de l'opinió que Martín Rodríguez Sol va emetre en relació amb la publicació a "El Mundo" de l'esborrany fantasma de la UDEF, la Unitat de Delictes Econòmics i Fiscals de la Policia Nacional, en plena campanya electoral, el novembre passat, i que va causar un enfrontament públic entre els dos fiscals

Fonts pròximes a Rodríguez Sol han indicat aquesta emissora que està tranquil i que, quan tot aquest procés acabi, parlarà. Les mateixes fonts han explicat que aquesta possible destitució no té precedents i en fan una lectura política.

El fiscal general de l'Estat va nomenar el juliol passat Rodríguez Sol com a fiscal superior de Catalunya després que el Consell Fiscal i el govern espanyol hi va donar el vistiplau.



Anar al contingut