Publicitat dels productes carnis d'Ikea a Malmö (Foto: Reuters)
Publicitat dels productes carnis d'Ikea a Malmö (Foto: Reuters)
Estocolm

Ikea retira més productes de les botigues d'Europa per contenir carn de cavall

Un dels productes retirats ara són les salsitxes de Viena que es venen, entre d'altres països, a Espanya. Són del mateix productors que les mandonguilles sospitoses de contenir carn de cavall.

RedaccióActualitzat
Primer van ser les mandonguilles i ara altres preparats carnis. Ikea ha anunciat que retirarà de les botigues que té a Europa els productes que li ha subministrat Dafgård, el productor de les "köttbullar" o mandonguilles apartades dels restaurants després que la República Txeca i va detectar traces de carn de cavall, quan es venen com si fossin només de vedella.

Un dels productes retirats ara són les salsitxes de Viena que es venen, entre d'altres, a Espanya.

L'Agència per a l'Alimentació sueca ha confirmat aquest mateix dimecres que s'han trobat restes de carn equina a les mandonguilles i altres productes del subministrador d'Ikea, en una proporció d'entre l'1 i el 10%. A més de les salsitxes, hi ha les hamburgueses "wallenbergare".

Després de saber-se això, Ikea ha anunciat que retirarà de la venda els productes d'aquest fabricant que l'abasteix a la major part d'Europa, tret de països com Noruega i Suïssa, on la multinacional recorre a productors locals.

Anar al contingut