José Zaragoza al Congrés, en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
José Zaragoza al Congrés, en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
Madrid

Rubalcaba accepta la dimissió de José Zaragoza després del trencament de la disciplina de vot

El secretari general adjunt del grup socialista ha presentat la seva renúncia al partit després que dimarts 13 dels 14 diputats del PSC votessin a favor del dret a decidir.

RedaccióActualitzat
El secretari General del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha acceptat la dimissió del català José Zaragoza, fins ara secretari general adjunt del grup al Congrés. Zaragoza ha presentat la seva renúncia després que dimarts tretze dels catorze diputats del PSC trenquessin la disciplina de vot i donessin suport a la proposta de CiU, ICV i ERC a favor del dret a decidit. La diputada catalana, Carme Chacón, va abstenir-se, trencant doblement la disciplina de vot: no va votar ni com el PSC, ni oposant-se a la proposta com el PSOE. Per aquest comportament, la direcció del Socialistes espanyols ha anunciat una sanció de 600 euros per cada diputat català díscol, inclosa Chacón.

Segons un comunicat del PSC, José Zaragoza ha acordat amb el primer secretari, Pere Navarro, presentar la seva dimissió. Posteriorment, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha comunicat a Navarro que acceptava la renúncia de José Zaragoza.

Anar al contingut