Lloret de Mar

El TSJC imputa l'exalcalde de Lloret Xavier Crespo per presumpta prevaricació i suborn en el cas de la màfia russa

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha imputat l'exalcalde de Lloret per la seva presumpta implicació en una trama de corrupció vinculada a la màfia russa. Crespo està imputat pels delictes de prevaricació i suborn.

RedaccióActualitzat
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha citat a declarar com a imputat l'exalcalde de Lloret de Mar i actual diputat de CiU al Parlament Xavier Crespo per la seva suposada implicació en el "cas Clotilde", una trama de corrupció vinculada a la màfia russa.

El TSJC farà la investigació, però tot el que té relació amb el blanqueig de diners ho continuarà portant l'Audiència Nacional. Xavier Crespo compareixerà el 13 de març davant la magistrada Maria Eugènia Alegret, que ha estat designada instructora del cas. Està imputat pels presumptes delictes de suborn i prevaricació.

Els magistrats han demanat a la Guàrdia Civil que en el termini de 7 dies lliuri tota la documentació que es va comissar arran de l'escorcoll a l'Ajuntament de Lloret i als domicilis dels imputats en el cas. També han sol·licitat a la policia que els informi sobre el rellotge de luxe que Andrei Petrov, el cap de la màfia russa a Catalunya i un dels principals imputats en el cas, presumptament li va regalar a Crespo. El TSJC també ha requerit a la policia que l'informi sobre les investigacions fetes en relació amb els viatges de Crespo a Rússia, a quins hotels es va allotjar i sobre els patrocinis que van rebre els clubs d'hoquei i de futbol de Lloret.

Xavier Crespo, que com que és diputat té la condició d'aforat, ha estat imputat pel TSJC després que el suposat líder de la xarxa de blanqueig de la màfia russa a Lloret de Mar, Andrei Petrov, va confirmar davant del jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco que va pagar regals a l'exalcalde i diputat de CiU, entre ells un rellotge valorat en 3.000 euros, ampolles de vi i cistelles de Nadal, així com dos viatges a Rússia.

Crespo ha parlat amb TV3 i ha dit que abans de fer cap roda de premsa ha de comunicar-ho al seu advocat.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut