Palma

La fiscalia no veu indicis de delicte contra la Casa del Rei ni contra la infanta Cristina en el "cas Urdangarin"

La fiscalia de les illes no veu indicis de delicte contra la Casa del Rei ni tampoc contra la infanta Cristina en el "cas Urdangarin". Anticorrupció revela que els últims interrogatoris a Diego Torres i al gendre del rei no han aportat proves contundents per poder citar la filla del monarca.

RedaccióActualitzat
La fiscalia no veu cap indici de delicte contra la Casa del Rei ni contra la infanta Cristina en el "cas Nóos", ja que les últimes declaracions, investigacions i correus lliurats per l'exsoci d'Iñaki Urdangarin, Diego Torres, no han aportat cap prova que avali una suposada intervenció en els negocis del duc de Palma. Recordem que Torres va assegurar que La Zarzuela tenia ple coneixement de les activitats d'Urdangarin.

Fonts de la fiscalia han informat que, segons l'estat actual de la instrucció judicial, el cercle pròxim a les infantes tampoc sembla implicat en els fets que investiga el jutge del "cas Nóos", José Castro, sobre la suposada corrupció en les activitats de l'institut sense ànim de lucre que van dirigir Urdangarin i Torres. Segons les mateixes fonts, la fiscalia creu que la instrucció acabarà en un judici en què s'asseuran a la banqueta la majoria dels imputats, entre ells Urdangarin, però també considera que el cas no afectarà cap membre més de la família reial, d'acord amb les proves existents fins ara, després de dos anys d'investigació judicial.

El Ministeri Públic tampoc veu indicis en el cas contra l'alcaldessa de València, Rita Barberà, ni de l'expresident de la Comunitat Valenciana Francisco Camps pels pagaments que es van fer a l'institut d'Urdangarin i Torres per la celebració de la València Summit, que va tenir lloc en aquesta ciutat en els anys 2004, 2005 i 2006.

En la seva segona declaració judicial dissabte passat, Urdangarin va afirmar davant del jutge que la Casa del Rei no va opinar, va assessorar, va autoritzar o va avalar les activitats que desenvolupava a l'Institut Nóos, sinó que li va recomanar que deixés de fer-les perquè no les considerava adequades per al seu estatus institucional. A més, va desvincular la infanta Cristina dels negocis d'aquesta entitat.

El cas continuarà el seu curs normal amb les diligències corresponents i la declaració d'alguns testimonis. També està pendent la possibilitat de comparèixer com a testimoni l'assessor jurídic de la Casa del Rei, José Manuel Romero, qui fa poc va reiterar, a través d'un comunicat, que no va prestar cap assessorament jurídic per a la constitució de la Fundació Cultura, Esport i Integració Social, hereva de l'Institut Nóos, i va puntualitzar que només va indicar que Iñaki Urdangarin havia de limitar-se a formar part del seu consell assessor.

Anar al contingut