El president del govern espanyol, Mariano Rajoy
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy
Madrid

Rajoy anuncia que el dèficit públic del 2012 va ser del 6,7% del PIB

Ho ha anunciat a la sessió de control al Congrés i en resposta al líder de l'oposició, Alfredo Pérez Rubalcaba. El cap de l'executiu ha manifestat que la reducció del dèficit públic "fa augmentar la confiança en Espanya i que continuem convençuts que, tot i que encara no s'han produït resultats, la política econòmica que portem a terme és la bona".

RedaccióActualitzat
Una setmana després d'assegurar que el dèficit públic del 2012 se situava per sota del 7% del producte interior brut en el debat de política general, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha confirmat la xifra: del 6,7%. Així ho ha anunciat a la sessió de control al Congrés en resposta al líder de l'oposició, Alfredo Pérez Rubalcaba. Una xifra que situa el dèficit quatre dècimes per sobre de l'objectiu pactat amb Brussel·les.

"El dèficit que enviarem a la CE quedarà al final en el 6,7%, fet que suposa un enorme esforç per al conjunt de la societat perquè en termes estructurals serà de 3,5%", ha manifestat Rajoy. El cap de l'executiu, que vincula la reducció del dèficit en el "gran esforç" que ha fet la societat, ha destacat la reducció del dèficit estructural, cosa que "no ho ha aconseguit cap altre país de l'OCDE".

Aquestes dades, segons el president espanyol, "fan augmentar la confiança en Espanya i que continuem convençuts que, tot i que encara no s'han produït resultats, la política econòmica que portem a terme és la bona".

Brussel·les demana esperar


Des de la Comissió Europea, el portaveu d'Afers Econòmics, Simon O'Connor, ha assegurat que prenen nota de la xifra, però han demanat esperar a l'abril, quan se'n sabran les dades oficials que publicarà l'Eurostat. Serà llavors quan la Unió Europea decidirà si flexibilitza el calendari de compliment dels objectius del dèficit.



Anar al contingut