La pantalla de color vermell indica que s'han detectat senyals de somnolència.
La pantalla de color vermell indica que s'han detectat senyals de somnolència
L'Hospitalet de Llobregat

La primera aplicació que t'avisa si t'adorms al volant ja està a punt

L'IBEC, la UPC i la multinacional Ficosa han desenvolupat SomnoAlert App, que t'avisa mitjançant una alerta quan la teva conducció mostra senyals de somnolència. És una de les perles que es pot trobar a l'App Planet del MWC 2013. El llançament per iPhone està pràcticament a punt, però els usuaris d'Android s'hauran d'esperar una mica més.

Núria CuixartActualitzat
Adormir-se al volant és sovint causa d'accident. Ara, una simple aplicació t'avisarà si la teva conducció mostra senyals de somnolència i t'enviarà una alerta per recomanar-te que t'aturis a prendre un cafè o que cedeixes el volant a una altra persona.

És ben senzill: SomnoAlert App utilitza els sensors i les dades del GPS del telèfon mòbil per detectar moviments bruscos al volant, com sortides de carril o correccions sobtades de la direcció del volant. No cal res més per aconseguir una mobilitat més segura.

Té l'avantatge que no cal connectar res al vehicle i és, per tant, totalment portàtil. A més, el propotip també incorpora un sensor que el conductor es posa al pit per analitzar els ritmes de respiració.

Aquesta interessant aplicació que és una de Les perles que s'ha presentat al Mobile World Congress i que aviat estarà disponible per a iPhone, l'han desenvolupat l'Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC), el Departament d'Enginyeria Electrònica de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i Ficosa  (una multinacional amb seu a Barcelona que desenvolupa i comercialitza sistemes i components per a l'automòbil.

Els queda una assignatura pendent: la versió per a Android, però prometen que aviat estarà disponible.
Anar al contingut